Alla inlägg under oktober 2014

Av Emelie Ederfors - 3 oktober 2014 14:49

Jag började dagen med att titta på en intevju på Aftonbladet med Örebrospelaren Jared Aulin. Så gripande när han berättade om sin cancersjuka mamma som han när han klev ombord på planet till Europa antagligen såg för sista gången. Det är gripande dels för att han sitter i tv och gråter och därmed grusar bilden av hockeyspelare som machomän helt utan både hjärna och känslor. Dels för att jag känner igen mig med hans situation.

Under mina fyra år på andra sidan Atlanten var det inte bara oron för att inte klara skolan, inte prestera tillräckligt bra på isen, inte klara fystesterna och alla andra orosmoment som är förknippade med att vara utomlands och inte längre kvar på den trygga hemmaplanen. Tänk om någonting händer mina närmaste; en olycka eller en svår sjukdom. Måndagen den 11:e november 2008 satte jag mig som vanligt vid datorn för att chatta med mamma. Hon frågade hur det var med mig och jag svarade att det var kanonbra (vi var ju lediga från skolan eftersom det var Remembrance Day). När jag frågade hur det var hemma fick jag svaret: det är inte så bra med din pappa. Någonting hände med honom när han lossade julmust som gjorde att han fick åka in på sjukhus. Trots att det kan kännas som en fis i Atlanten jämfört med Aulins situation, med en dom som lydde hjärtsvikt, hade jag väldigt svårt att koncentrera mig på det som jag hade korsat havet för. Veckorna som följde innehöll flera stunder av googlande och besked hemifrån som handlade om allt mellan pace maker till ett hjärtbyte. När det var dags för första matchen från start trodde jag aldrig att jag skulle klara av det och absolut inte att jag skulle kunna göra en bra match. Men så fort jag klev in i omklädningsrummet släppte oron; det som händer med med mina närmaste kan jag inte göra någonting åt oavsett om jag är på hemmaplan eller på andra sidan jordklotet. Pappa, hur han än mår, och dom andra i min familj vet att jag mår som bäst när jag gör det jag älskar som allra mest. När jag är på en hockeyplan.

Jag hoppas, även om oddsen inte är så bra, att hans mamma kommer att överleva cancer, att Jared Aulin kan genomföra en så bra säsong som möjligt och framför allt att han får det stöd som behövs från lagkamrater, ledarstab och supportrar.

ANNONS

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2014 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ kinesiologen med Blogkeen
Följ kinesiologen med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se